C ja CE kurssit

C kurssi

Oikeuttaa kuljettamaan kuorma-autoja ja muita ajoneuvoja, joiden kokonaismassa on yli 3500 kg. Ajoneuvossa saa olla kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle, ja hinattavan ajoneuvon kokonaismassa saa olla enintään 750 kg.

Sinulla pitää olla voimassa oleva B-ajokortti, jotta voit ilmoittautua C-kursseille. Lisäksi ikäsi pitää ylittää 21 vuotta; voit aloittaa koulutuksen kuitenkin jo puolta vuotta ennen 21-vuotissyntymäpäivääsi. Mikäli olet jo suorittanut muun kuin nopeutetusti suoritetun perustason ammattipätevyyden, voidaan koulutus poikkeuksellisesti aloittaa jo 18-vuotiaana.

Sisältää:

• 12 tuntia etäteoriaopetusta
  • sähköinen oppimateriaali
  • tutkintoharjoittelu verkossa
  • toimistopalvelut
  • 10 tuntia ajo-opetusta (joista vähintään 2 ajotuntia maantieajoa)
  • kuorma-auton vuokraus ajokokeeseen

CE kurssi

• Raskaan yhdistelmän ajokortti, ns. rekkakortti
  • C-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 750 kg.
  • Ikä vähintään 21 vuotta tai 18 vuotta, jos tutkinnon suorittajalla on kuorma-auton kuljettajan perustason ammattipätevyys (280h-koulutus).
  • Suoritettu harjoittelu- ja syventävän vaiheen kuljettajaopetus (jatko-opetus).
  • C-luokan ajokortti pitää olla voimassa.
  • Jos ammattipätevyys on voimassa, niin opetusta: 5h teoriaa, 10 ajotuntia.
  • Jos ammattipätevyys ei voimassa, niin opetusta: 15h teoriaa, 30 ajotuntia

Ilmoittaudu tästä C tai CE kurssille.

rekka