C1, C1E, C, CE ja D kurssit

HUOM raskaiden korttiluokkien koulutukset järjestetään sopimuksen mukaan, myös muilla paikkakunnilla. Kuten Heinolassa, Kouvolassa, Lahdessa tai Mikkelissä.

C1 kurssi

C1-kortilla saa kuljettaa kuorma-autoja ja muita ajoneuvoja joiden kokonaismassa on yli 3500kg mutta enintään 7500kg ja jossa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään 8 hlölle. Ikäraja C1 ajokorttiluokassa on 18 vuotta.

Sinulla pitää olla voimassa oleva B-ajokortti, jotta voit ilmoittautua C1-kursseille.

Sisältää:

• 2 tuntia teoriaopetusta (etänä)
  • 3 tuntia ajo-opetusta
  • kuorma-auton käyttö ajokokeessa

C1E kurssi

C1E kortilla saa kuljettaa kuorma-auton ja perävaunun muodostamaa yhdistelmää, jossa perävaunun kokonaismassa ylittää 750kg ja yhdistelmän kokonaismassa on maksimissaan 12000kg. Sisältää myös BE ajo-oikeuden.

Sisältää:

• 3 tuntia teoriaopetusta (etänä)
  • 3 tuntia ajo-opetusta
  • Yhdistelmän käyttö ajokokeessa

C kurssi

Oikeuttaa kuljettamaan kuorma-autoja ja muita ajoneuvoja, joiden kokonaismassa on yli 3500 kg. Ajoneuvossa saa olla kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle, ja hinattavan ajoneuvon kokonaismassa saa olla enintään 750 kg.

Sinulla pitää olla voimassa oleva B-ajokortti, jotta voit ilmoittautua C-kursseille. Lisäksi ikäsi pitää ylittää 21 vuotta; voit aloittaa koulutuksen kuitenkin jo puolta vuotta ennen 21-vuotissyntymäpäivääsi. Mikäli olet jo suorittanut muun kuin nopeutetusti suoritetun perustason ammattipätevyyden, voidaan koulutus poikkeuksellisesti aloittaa jo 18-vuotiaana.

Sisältää:

• 12 tuntia teoriaopetusta (etänä)
  • toimistopalvelut
  • 10 tuntia ajo-opetusta (joista vähintään 2 ajotuntia maantieajoa)
  • kuorma-auton vuokraus ajokokeeseen

CE kurssi

• Raskaan yhdistelmän ajokortti, ns. rekkakortti
  • C-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on yli 750 kg.
  • Ikä vähintään 21 vuotta tai 18 vuotta, jos tutkinnon suorittajalla on kuorma-auton kuljettajan perustason ammattipätevyys (280h-koulutus).
  • Suoritettu harjoittelu- ja syventävän vaiheen kuljettajaopetus (jatko-opetus).
  • C-luokan ajokortti pitää olla voimassa.
  • Jos ammattipätevyys on voimassa, niin opetusta: 5h teoriaa, 10 ajotuntia.
  • Jos ammattipätevyys ei voimassa, niin opetusta: 15h teoriaa, 30 ajotuntia

D kurssi

• Korottaminen C/CE-kortista: 15 teoriatuntia ja 30 ajotuntia
  • Korottaminen C/CE-kortista ammattipätevyys voimassa: 5 teoriatuntia ja 10 ajotuntia

Hinnasto C1, C1E, C, CE ja D kurssi

Ilmoittaudu tästä C1, C1-E, C, CE ja D kurssille.