B-kurssi eli henkilöautokortti

B-kurssin sisältö

Kaikki ajotunnit sekä liukasrataharjoittelu ajetaan oikealla autolla. Ainoastaan pimeänajo suoritetaan simulaattorissa.

B-kurssi oikeuttaa kuljettamaan henkilöautoa. Kurssin voi aloittaa heti, kun on täyttänyt 16 vuotta. (ajokokeeseen pääse kuitenkin vasta 18 vuotta täyttäneet)

  • Jos oppilaalla ei ole mitään aikaisempaa ajo-oikeutta, B-kurssiin kuuluu vähintään 4 tuntia teoriaopetusta, vähintään 10 tuntia ajo-opetusta ja riskientunnistamiskoulutus.
  • Jos oppilaalla on entuudestaan ajokortti (esimerkiksi am120, T tai A1), B-kurssiin kuuluu vähintään 10 tuntia ajo-opetusta ja riskientunnistamiskoulutus

Riskientunnistamiskoulutus on pakollinen. Siihen kuuluu 4 tuntia teoriaopetusta, liukaan kelin ajoharjoitus sekä pimeänajo.

Ajotunnit ajetaan oikealla autolla, myös liukasharjoitukset ja ne lähtevät asiakkaan haluamalta paikkakunnalta tai vaikka kotoa.  

Teoriaopetus kätevästi etäopiskeluna. Teoriaopetuksen aloitustunti kaikkiin ajokorttiluokkiin on jokaisen parillisen viikon keskiviikkona kello 17.15 – 18.00. Tarkastathan aikataulun ilmoittaudu kurssille kohdasta.

Suosittelen käymään aloitustunnin aina paikan päällä, jotta saisit mahdollisimman kattavat ohjeet onnistuneeseen kurssiin.

Tärkeää!

1.7.2018 liikenneopetus muuttui niin sanotusti tutkintopainotteiseksi. Tämä tarkoittaa sitä, että lopullinen opetusmäärä riippuu oppilaasta. Kolme vuotta mopolla ajanut tuntee liikennesäännöt ja omaa paremman liikennesilmän kuin ilman aiempaa kokemusta oleva oppilas. Myös hyvä motivaatio ja ahkera itseopiskelu auttavat oppimisessa. Yllä mainitut opetusmäärät ovat lain vaatimat minimimäärät, minkä lisäksi saatan suositella lisäopetusta arvioni mukaan. Hinnastosta löytyy lisäopetuksen hinnat, joista kerron mielelläni lisää. Suosittelen etenkin lisäteoriaopetusta, koska autolla ajaminen on kokonaisuus ja myös teoria pitää osata.

Päätöksen kurssisi sisällöstä teet kuitenkin sinä.

Hinnasto henkilöautokortti (B-kurssi)

B-kurssi, sis riskikoulutus ilman edellistä ajo-oikeutta: Hinta 1280€

B-kurssi, sis riskikoulutus ajo-oikeus pohjalla. (mopokortti, t tai A) Hinta 1245€ 

(huomioithan, että autokoulun voi aloittaa 16-vuotiaana)

Pelkkä riskikoulutus: Hinta 395€

Kurssimaksun päälle tulee: ratamaksu 80€ ja 178€ viranomaiskulut eli ajokorttilupa ja kuljettajantutkintomaksut.

Kaikki ylimääräiset maksut yhteensä: 233€

Liikennekoulu ei vastaa viranomaiskulujen tai ratamaksun noususta johtuvista muutoksista hintoihin.

Vapaaehtoinen koulutus:

Sähköinen oppikirja: Hinta 20€

4h teoriaopetusta: Hinta 30€

Lisäajotunti: Hinta 75€, autokoulun ulkopuoliset oppilaat 80€

Tervetuloa mukaan!

Lisäksi voimme räätälöidä juuri sinulle tarvittavan opetuspaketin!

Oli opetustarpeesi vaikkapa vain varmuuden saaminen autoiluun, moottoripyöräilyyn tai perävaunun peruuttamiseen, ota yhteyttä!

IMG_20170920_203459_036